Kā atšķiras B2C un B2B mārketings?

Kā jau zini, mūsu ikdiena paiet, meklējot arvien labākus risinājumus, kā palīdzēt uzņēmējiem savu biznesu attīstīt internetā gan Latvijas, gan internacionālā līmenī.

Šajā ilggadējā izpētes procesā esam novērojuši, ka viens no galvenajiem virzieniem, kurā skaidri redzams attīstības “sasprūdums” un uzņēmēju apjukums, ir mēģinājumi produktu vai pakalpojumu pārdot biznesam, tātad, darbojoties B2B jomā.

Iespējams, ka arī tu pārdod nevis privātpersonām, bet piedāvā savus produktus vai pakalpojumus citiem uzņēmumiem, un tātad darbojies šajā B2B jomā.

Tomēr ir viena svarīga nianse, kuru nedrīkst piemirst – kāda tad ir atšķirība, pārdodot B2C jeb “bizness-klientam” jomā vai pārdodot B2B jeb “bizness-biznesam” jomā?

Kāda ir atšķirība, pārdodot B2C VAI B2B biznesiem?

Atbilde ir pavisam vienkārša – B2C vidē tu pārdod cilvēkam, bet B2B vidē tu pārdod cilvēkam, kas strādā uzņēmumā.

Tātad svarīgāk ir apskatīt nevis atšķirību, bet kopīgo – abos biznesa modeļos tu galu galā pārdod cilvēkam.

Pārāk bieži redzam, ka uzņēmēji vienkārši piemirst, ka arī B2B virzienā no tevis pērk īsti cilvēki, nevis uzņēmums. Jā, tie ir uzņēmuma pārstāvji, tomēr galu galā aiz ekrāna ir tāds pats cilvēks, kā tu, kuram ir emocijas, problēmas un vēlmes, kuras tu vari atrisināt ar savu produktu vai pakalpojumu.

Ko darīt, lai veiksmīgi pārdotu B2B tirgū:

SECINĀJUMI

Tātad vienmēr atceries – vienalga, vai darbojies B2C vai B2B tirgū, tavs uzdevums arvien paliek viens – precīzi uzrunāt tieši cilvēkus, kas ierauga tavus pārdošanas materiālus, nevis censties pārdot tādam abstraktam konceptam kā “uzņēmums”.

Ceru, ka nu arī tev tapis skaidrāks, ka patiesībā digitālā pārdošana vienmēr ir vērsta uz palīdzību tieši cilvēkiem, un ticu, ja sekosi šim principam, tad tev izdosies iekarot jebkuru nišu gan Latvijas, gan ārzemju tirgos!

Ja tev vēl ir kādi jautājumi, droši uzdod savu jautājumu, rakstot mums uz info@digitaldrive.lv !

Lai tev izdodas!

Ar sveicieniem
Kate no Digital Drive

Visi mūsu bestselling kursi vienuviet - izmanto īpašos piedāvājumus!
JAUNUMS - VISI ĪPAŠIE PIEDĀVĀJUMI VIENUVIET

APGŪSTI PĀRDOŠANU INTERNETĀ UN SOCIĀLAJOS TĪKLOS - SOLI PA SOLIM!

Mēs gribam, lai Tev izdodas – apskati mūsu īpašos piedāvājumus apmācību kursiem un sāc mācīties, kā gudri pārdot internetā!

Dalīties ar šo rakstu:

Lasi tālāk

Mājaslapas

Iekšējais, ārējais un lokālais SEO — kāda ir atšķirība?

Visticamāk, tā Tu esi saskāries ar trim jēdzieniem — iekšējais, ārējais un lokālais SEO. Šajā bloga rakstā ieskicēsim, kas tad SEO vispār pats par sevi ir, kam tas ir paredzēts, kā arī apskatīsim galveno SEO veidu ieguvumus un atšķirības.

Četru cilvēku komanda, kas veido ētisku mārketinga komunikāciju krīzes laikā
Digitālais mārketings

Kā piekopt ētisku mārketingu?

Šajā bloga rakstā mēs esam apkopojuši pāris ieteikumus ētiskam mārketingam, ko var piekopt ikviens zīmols krīzes situācijās.

Mūsu mārketinga noslēpumi Tavā
e-pasta kastītē!

Gribi uzzināt, kāpēc 6 139 darītāji, uzņēmēji un mārketinga entuziasti paliek pierakstījušies mūsu iknedēļas jaunumiem? Atstāj savu e-pastu zemāk un uzzini!

Tavi dati ir drošībā. Mēs Tev nesūtīsim spamu un nepārdosim Tavus datus trešajām pusēm, kā arī jebkurā brīdī varēsi atrakstīties! Vairāk lasi privātuma politikā.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu labāku mājaslapas lietošanas pieredzi.